Pe site sunt prezentate fotografiile reale ale produselor, dar pot exista unele mici diferenţe de nuanţe cauzate de aparatul foto sau de setările monitorului.

Intreţinerea bijuteriilor

        Bijuteriile confecţionate din materiale mai puţin preţioase, fie că sunt lucrate manual sau în serie, au nevoie de întreţinere corespunzătoare ca şi cele realizate din metale preţioase. Vă prezentăm în continuare câteva sfaturi utile în acest sens:
        -Chiar dacă bijuteriile arată frumos agăţate pe diverse suporturi, este recomandat totuşi ca ele să fie păstrate individual, în săculeţi din material textil. Săculeţii fie îi cumpăraţi din comerţ, fie îi confecţionaţi singuri/singure din materiale moi gen bumbac, mătase sau catifea. Săculeţii se depozitează (de preferat pe categorii) în casete sau cutii pentru bijuterii. Dacă nu aveţi sau nu găsiţi o casetă de bijuterii pe placul dumneavoastră, vă puteţi confecţiona singură o cutie pentru bijuterii şi aveţi avantajul că o puteţi compartimenta după bunul plac. O puteţi confecţiona dintr-o cutie de pantofi de exemplu, o puteţi îmbrăca în mătase sau cu tehnica şerveţelului aşa încât să se încadreze perfect în decorul camerei. Este indicat să adăugaţi între săculeţii cu bijuterii câteva pliculeţe cu silica-gel sau cretă pentru a absorbi umiditatea.
       -Este important pentru bijuteriile fantezie să fie ţinute departe de lumina puternică. Dacă sunt ţinute în soare puternic (atunci când nu sunt purtate), mărgelele se pot decolora, în special perlele sintetice, fie ele din sticlă sau din plastic. Chiar şi atunci când mergeţi la mare, trebuie să fiţi atente cum le depozitaţi pentru că mediul salin poate modifica culoarea accesoriilor metalice.
        -Nu pulverizaţi parfumul direct pe mărgelele acrilice! Uleiurile esenţiale şi alcoolul din parfum intră în reacţie cu coloranţii din mărgele şi se pot decolora. Accesoriile metalice în contact cu parfumul, transpiraţia, produsele de îngrijire îşi pot schimba culoarea după o perioadă - în special cele aurii.
        -Perlele de cultură necesită o atenţie sporită; ele pot păli odată ce intră în contact cu sarea eliminată de pielea transpirată sau cu uleiul; nu este recomandat să fie purtate imediat după ce v-aţi dat cu creme grase, fond de ten, parfum şi alte produse acide.
        -Tineţi perlele departe de oţet, acidul acetic le poate dizolva. Evitaţi expunerea lor în locuri foarte uscate, dar evitaţi şi umiditatea mare. Nu este recomandat sa fie ţinute în pungi de plastic deoarece în lipsa umidităţii devin fragile şi se pot fisura. Perlele sunt foarte sensibile şi se pot zgâria uşor, atât cele de cultură cât şi cele sintetice, purtaţi-le şi depozitaţi-le cu grijă. Se pot şterge cu o bucată de material, de preferinţă mătase.
        -Nu depozitaţi împreună pietrele dure cu cele mai puţin dure, deoarece acestea din urmă sa pot zgâria sau chiar sparge.
        -Accesoriile metalice (în special cele argintii) se curăţă foarte rapid şi revin la culoarea originală cu o periuţă moale, apă caldă şi săpun lichid, dar cu mare atenţie să nu se strice celelalte componente şi se şterg foarte bine cu o cârpă moale.
        -Bijuteriile din cupru se curăţă cu o soluţie obţinută din apă caldă, câteva picături de zeamă de lămâie şi o linguriţă de sare. Dar mare atenţie dacă bijuteriile au pietre sau mărgele, în unele cazuri această soluţie le poate distruge; în acest caz este de preferat să se lustruiască părţile din cupru cu o cârpă aspră. Păstraţi bijuteriile din cupru într-un loc uscat şi răcoros, locurile umede favorizează apariţia patinei mult mai repede.
        -Bijuteriile emailate nu se păstrează în pungi de plastic; se curăţă cu o cârpă moale şi apă călduţă suprafaţa emailată iar suprafaţa din cupru (oxidată) se lustruieşte cu o cârpă aspră.
        -Nu purtaţi bijuteriile fantezie când efectuaţi treburi în gospodărie, la duş, în timpul somnului, la piscină şi în nici un caz când înotaţi în mare.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gazduire Web Hosting Domenii Romania

Spune si celorlalti: